Hoe maak je kerstdinerwaardige gerechten met goedkope producten? Peter Kesseler geeft tips

EINDHOVEN - Omroep Brabant zet zich deze weken samen met andere regionale omroepen in voor de voedselbank. Volgens culinair entertainer Peter Kesseler uit Roosendaal kun je allerlei lekkere dingen maken met simpele producten.

Peter is nu zelf bezig met het voorbereiden van kerstmenu’s. Over het algemeen worden dan duurdere spullen gebruikt, maar het is ook heel goed mogelijk om iets bijzonders te maken met goedkopere producten.

Simpele producten
De tip van Peter: ga op zoek naar oude serviezen die je normaal niet gebruikt en kijk wat er in het pakket zit of wat je nog in de voorraad kast hebt staan. Negen van de tien keer is dat iets met tomaten, pasta of groenteconserven. Maak daarmee eens niet alledaagse combinaties.

Zo kun je gemakkelijk groentebitterballen maken. Gebruik daarvoor een blikje met doperwten en worteltjes. Maal de doperwten fijn met wat houdbare melk. Snijd de wortels in heel dunne plakjes. Meng het en maak er dan een balletje van, eventueel met kaas die je nog in huis hebt of broodkruim. Rol het door paneermeel van speculaas. Probeer het gewoon!

Ga terug naar af
Of je pakt een pot jam. Zet de jam in een pannetje op met wat appelsap. Smeer er bijvoorbeeld een blinde vink mee in. Dan is dat stukje vlees ineens helemaal anders van smaak en fantastisch lekker.

Vergeet de recepten, gooi alles overboord en ga terug naar af. Dat is zijn advies!
Meer over dit onderwerp:
peter kesseler culinair recepten koken
Deel dit artikel: