Mathieu van der Poel moet Van Aert voor laten gaan in Mol, Van Paassen derde bij de vrouwen

12 december 2015 om 20:11
nl
Mathieu van der Poel heeft zaterdag naast de zege in de Zilvermeercross gegrepen. De wereldkampioen moest de overwinning in de internationale veldrit aan Wout Van Aert laten. De Belg bleek in het zand een klasse beter dan de rest van het veld.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Van Aert versnelde op zo'n drie rondes van het eind. Met nog één ronde te gaan had Van Aert 22 seconden voorsprong op de achtervolgers en die gaf hij niet meer uit handen. In de sprint om plek twee troefde Van der Poel vervolgens de Belg Laurens Sweeck af.
Zwakke rondesVan der Poel kende naar eigen zeggen enkele zwakke rondes onderweg. “Niets lukte daarin. Op het einde kwam ik er gelukkig opnieuw door en kon ik alsnog beslag leggen op de tweede plaats”, zei de wereldkampioen, die bij de verkenning nog onderuit was gegaan. “Een dom foutje, maar ik heb er tijdens de wedstrijd geen last van gehad.”  
Van der Poel hoopt zondag bij de wedstrijd in Francorchamps opnieuw om de zege mee te doen. “Het moet beter want het parcours is dan nog een stuk lastiger dan vandaag. In Francorchamps kan je helemaal niet herstellen, vandaar.”  Derde plek voor Van PaassenBij de vrouwen stonden de Nederlandse veldrijdsters Sabrina Stultiens (tweede) en Sanne van Paassen(derde) uit Vlierden op het podium. Zij moesten de overwinning aan de Belgische Jolien Verschueren laten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.