Video

PSV treft Atlético Madrid in achtste finale Champions League

14 december 2015 om 13:16 • Aangepast 21 november 2020 om 14:05
nl
PSV speelt in de achtste finales van de Champions League tegen Atlético Madrid. Maandagmiddag was in het Zwitserse Nyon de loting. PSV speelt op 24 februari eerst thuis, op 15 maart volgt de uitwedstrijd in Madrid.
Profielfoto van Stalenhoef Amber
Geschreven door
Stalenhoef Amber

Real Madrid, Manchester City, Barcelona, Bayern München, Zenit Sint-Petersburg en Chelsea waren de andere mogelijke tegenstanders van PSV.
LEES OOK: Jeffrey Bruma (PSV) 'We zijn zeker niet kansloos'
Ook al in 2008Atlético Madrid is de nummer twee van de Primera Division, met evenveel punten als Barcelona. PSV en Atlético Madrid troffen elkaar in 2008 in de groepsfase van de Champions League. PSV verloor de uitwedstrijd in een leeg stadion, vanwege een straf, met 2-1. De Spanjaarden waren in Eindhoven met 3-0 te sterk.
Atlético verloor in 2014 de finale van Champions League. Stadgenoot Real was na verlenging met 4-1 te sterk. Antoine Griezmann, Diego Godin, aanvoerder Gabi en Fernando Torres zijn de sterspelers in de selectie van de fanatieke trainer Diego Simeone. De formatie valt dit seizoen op door het geringe aantal tegentreffers. Doelman Jan Oblak incasseerde slechts zeven doelpunten in vijftien competitiewedstrijden.

Wachten op privacy instellingen...

Drie thuiszegesDe ploeg van trainer Phillip Cocu bereikte de laatste zestien van het Europese miljoenenbal na een serie sterke wedstrijden in de groepsfase. PSV won alle drie de thuiswedstrijden: Manchester United werd met 2-1 verslagen, tegen VfL Wolfsburg werd het 2-0 en vorige week dinsdag tegen CSKA Moskou werd het 2-1 in het voordeel van de Eindhovenaren.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.