Video

Sigarettenoorlog beslist: winkelcentrum De Rooi Pannen mag tabak blijven verkopen

15 december 2015 om 11:48
nl
Scholengemeenschap De Rooi Pannen in Tilburg mag sigaretten en tabak blijven verkopen in het eigen winkelcentrum. De opleiding heeft de rechtszaak die ze hierover had aangespannen, gewonnen.
Profielfoto van Peeters Erik
Geschreven door
Peeters Erik

Minister Bussemaker van onderwijs wilde dat de school zou stoppen met de verkoop van tabakswaren. Volgens Bussemaker horen sigaretten niet thuis op een school. De Voedsel- en Warenautoriteit legde de Rooi Pannen al twee boetes op.
GescheidenStudenten detailhandel van De Rooi Pannen runnen voor hun opleiding een Primera winkel in het winkelcentrum naast de school. Volgens de rechter is de sigarettenverkoop toegestaan omdat het onderwijsgedeelte en het openbare winkelcentrum duidelijk gescheiden zijn.
Bovendien stelt de rechtbank dat de eigen stageplaatsen van De Rooi Pannen zich niet onderscheiden van andere winkels waar studenten ervaring kunnen opdoen.
KerstcadeauVoorzitter Tiny Pheninckx van het college van bestuur van De Rooi Pannen is blij met de uitspraak van de rechter. "De verkoop van rookwaren is van levensbelang voor de toekomst van de opleiding. Het is belangrijk dat onze leerlingen de mogelijkheid houden om hun kennis in praktijk kunnen brengen. Dit is het beste kerstcadeau dat we konden krijgen."
De minister heeft nog de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.