Twee medewerkers zwembad Reeshof in Tilburg niet langer vervolgd voor dood baby

TILBURG - Het Openbaar Ministerie gaat alleen de gemeente Tilburg vervolgen voor dood door schuld na een ongeluk in zwembad Reeshof. Twee medewerkers van het zwembad gaan vrijuit. In november 2011 raakte een vijf maanden oude baby in het zwembad levensgevaarlijk gewond toen er een luidspreker van het plafond in het water viel. Het meisje overleed korte tijd later.

Ook de moeder van het meisje werd geraakt door de luidsprekers. Zij raakte gewond. Het bevestigingsmateriaal bleek te zijn verroest. Het onderzoek naar de strafzaak duurde jaren. Justitie verwijt de gemeente dat zij onvoldoende heeft gedaan om de dood van het kindje te voorkomen.


Vervolging zwembadmedewerkers geseponeerd
In 2013 werden ook twee medewerkers van het zwembad aangemerkt voor vervolging. Verklaringen door een twintigtal getuigen wierpen echter een ander licht op het handelen van deze twee ambtenaren, waarna hun zaken nu zijn geseponeerd.


Drie keer gewaarschuwd
De gemeente was in rapporten van inspectiebedrijf Corrodium al drie keer gewaarschuwd dat de ophanging van de geluidsboxen in het Tilburgse zwembad moest worden aangepakt. De eerste keer was in 2006, later waren er waarschuwingen in 2009 en in april 2011. De derde keer werd eraan toegevoegd dat er sprake was van een hoog risico. Burgemeester Noordanus zei in april vorig jaar al dat het zwembaddrama 'de schuld van de gemeente' was.Deel dit artikel: