Video

Burgemeester wil naar veiligheid Ecoson kijken na grote brand

19 december 2015 om 15:46
nl
De burgemeester van Son en Breugel, Hans Gaillard, maakt zich zorgen over de situatie bij Ecoson. Bij het bedrijf, dat een onderdeel van Rendac is, woedde vrijdagavond een grote brand. Het is al het derde incident in twee jaar tijd.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

In november 2013 woedde al eens brand bij Rendac , onlangs was er een incident met biogas en in april vorig jaar was er een ernstig ongeluk bij Ecoson. "Hoewel de hulpdiensten en het bedrijf goed hebben samengewerkt, baart dit me wel zorgen. Dit is het zoveelste voorval in korte tijd en dat kan niet", aldus Gaillard.
Gaillard wil met de provincie en het bedrijf overleggen. De provincie verleent de vergunning en zorgt voor controle en handhaving.
De brandHet vuur brak uit in het deel van de fabriek dat zich bezighoudt met het vergisten en drogen van mest. "Dit deel van het bedrijf ligt stil", vertelt directeur Sjors Beerendonk van Ecoson. "Alle overige activiteiten gaan gewoon door." De omvang van de schade is nog niet duidelijk. Ook weet Beerendonk niet hoe lang het bedrijf buiten werking zal zijn. "We hopen daar op korte termijn zicht op te krijgen."
Te zien in wijde omtrekDe brand werd rond halfzeven ontdekt. Om halfelf had de brandweer het vuur onder controle. De vlammen waren zeker een uur lang goed te zien in de wijde omtrek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.