Gewapende man in Berghem nog niet gevonden: man bedreigde chauffeur bestelbus

BERGHEM - De politie heeft dinsdagmiddag in de omgeving van de Zevenbergseweg in Berghem gezocht naar een man die mogelijk een wapen bij zich heeft. De man beroofde rond kwart over twaalf op de Vossehol in Berghem een automobilist uit Ledeacker van zijn bestelbus. Hij bedreigde de chauffeur hierbij met iets dat op een vuurwapen leek. De verdachte is rond halfvijf nog niet aangehouden.
De gestolen bestelbus werd rond halfeen brandend teruggevonden op de Zevenbergseweg in Berghem. De man uit Ledeacker reed rond kwart over twaalf op de Vossehol in die plaats toen de verdachte hem maande te stoppen.

Toen hij dit deed, werd de man uit Ledeacker geslagen en moest hij onder bedreiging zijn bestelbus afgeven. De verdachte ging er vervolgens in de bus vandoor.  

'Zelf geen actie ondernemen'
Samen met de melding van de brand werd rond kwart voor één een burgernetmelding verstuurd met daarin een oproep om uit te kijken naar de mogelijk gewapende man. De politie waarschuwt om zelf geen actie te ondernemen.


Rond halfvijf was de verdachte nog niet gevonden. De brand brak rond halfeen uit op de kruising van de Zevenbergseweg met de Vijfde Heistraat in Berghem.

Mensen op grote afstand gehouden
Of de bestelbus in brand is gestoken, kan de politie nog niet zeggen. De politie hield mensen op grote afstand, omdat niet bekend was wat er precies in het busje lag. Bij de brand raakte niemand gewond.

De verdachte is een man met een donkere huidskleur van ongeveer 20 tot 25 jaar met donker haar. Hij droeg een rode jas en een donkere pet.