Sporten in een oude kapel: bij JT Fitness in Etten-Leur kan het [Foto's]

27 december 2015 om 17:56
nl
JT Fitness heeft zondag officieel de deuren geopend van een bijzondere sportschool in Etten-Leur. De school is namelijk gevestigd in een kapel uit 1908. Onze fotograaf nam een kijkje en schoot enkele bijzondere plaatjes.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De Grote Kapel is onderdeel van het Withof in Etten-Leur, waar vroeger de Franciscanessen-zusters de dienst uitmaakten. De zusters verkochten de kapel tien jaar geleden aan de gemeente, die het nu verhuurt aan de sportschool.
Eén van de dingen die bezoekers meteen zien zodra ze komen binnenlopen, zijn de glas-in-loodramen van de oude Franciscanessen. Ideaal voor sporters die niet alleen naar televisieschermen, naar zichzelf en naar anderen willen kijken. Ook de temperatuur is met circa 20 graden aangenaam.
Ook biechtstoelen zitten er nog inEerder vertelde het echtpaar, dat de sportschool begon, in een interview over hun nieuwe project. Daarin gaf het aan dat zelfs de biechtstoelen in het gebouw zitten. Die mochten ze niet weghalen. "Maar dat maakt het ook erg leuk", zeiden ze.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.