Eric Verhoef crosst voor Omroep Brabant door de Dakar Rally: 'Het wordt een fantastisch avontuur'

VELDHOVEN - Hij gaat er op uit om voor Omroep Brabant verhalen te maken tijdens de Dakar Rally 2016. Oud-coureur Eric Verhoef is deze rally weer verslaggever op wielen voor de omroep. "Ik ga het zand weer in, heerlijk."
Net als vorig jaar zal Verhoef tijdens de rally de boel van binnenuit verslaan, middels blog op deze website. "Het is voor mij echt spelen. Ik heb er zo'n zin in. Ik ben zo gepassioneerd over Dakar, dus het is ook echt mijn wereld."

ZIE OOK: Verhoefblog: Razende reporter Eric Verhoef doet verslag vanuit de Dakar Rally

Lullen als Brugman
Verhoef zal vooral over de achterkant van de rally vertellen. Wat gebeurt er achter de schermen? "Vorig jaar werd ik bijvoorbeeld niet doorgelaten toen we over de Andes moesten. Toen heb ik moeten lullen als Brugman en moest er een mail uit Nederland aan te pas komen om ons door te laten. Ik volg het avontuur."

Maar ook de rally zelf komt aan bod. En daarvoor schuwt Verhoef geen enkel middel. "Vorig jaar hoorde ik dat Gerard de Rooy ergens langs zou komen. Toen ben ik een enorm steile helling opgereden met mijn motor. Ik stond er pas net en toen kwam ie langs, een prachtig shot was het resultaat."

Simpele muisklik
Vanaf begin januari zijn de belevenissen van Verhoef dagelijks te lezen op de site. "Ik ga niet voor bekers, ik moet de finish halen. En ik moet zand happen, de mensen kunnen het volgen met een simpele muisklik."Dakar Rally bij Omroep Brabant
Omroep Brabant besteedt veel aandacht aan Dakar 2016 op internet, televisie en radio. Zo is er iedere dag een liveblog waar je op de hoogte wordt gehouden van het laatste nieuws. Op tv is er iedere werkdag een Dakarjournaal en ook op Omroep Brabant-radio is er speciale aandacht voor Dakar.  

Alles over de Dakar Rally is terug te vinden op onze themapagina: omroepbrabant.nl/dakar.
Meer over dit onderwerp:
dakar eric verhoef dakar rally blog omroep brabant