Video

Geschrokken medewerkster tankstation Zegge: 'Ik was bang dat de tankwagen zou ontploffen'

29 december 2015 om 20:16
nl
Het was een doodgewone werkdag in de winkel van tankstation Hoezaar op de A58 bij Zegge. Doodgewoon, tot winkelmedewerkster Tineke Prins een klant naar binnen zag rennen. “Heel gauw de brandweer bellen, want er staat een vrachtwagen in brand”, riep de klant naar Prins. Die schrok zich wild. De vrachtwagen was namelijk geladen met LPG.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

“Maar dat was dus ook het eerste wat ik deed, 112 bellen”, vertelt Prins, die een dag na de brand weer 'gewoon' aan het werk is. Er werd groot alarm geslagen.
De tankwagen die in brand stond was geladen met LPG. De brandweer vreesde voor explosiegevaar. De snelweg en de wegen om het tankstation heen zijn urenlang dicht gebleven.
'Ik stond te trillen op mijn benen'Vanaf het moment dat de brandweer gebeld was, ging het op de automatische piloot. “Ik heb de winkel ontruimd, alle noodstoppen geactiveerd en het station ontruimd en gezorgd dat de WC’s leeg waren. Daarna heb ik m’n sleutels gepakt en m’n mobiel en ben ik heel snel weggerend.”
Dan komt Prins buiten en ziet ze de vlammen uit de tankwagen slaan. “Het werd steeds erger. Ik had al tegen de brandweer gezegd dat ze ook écht haast moesten maken. Toen ik naar buiten rende, zag ik gelukkig al een brandweerwagen aankomen. Ik stond echt te trillen op m’n benen”, vertelt ze geëmotioneerd.
Angst voor explosie naast tankstation“Ik ben heel erg geschrokken. Het had ook anders kunnen aflopen. Er gaat vanalles door je heen. Ik ben ook echt best bang geweest”, gaat Prins verder. “Ik was erg bang dat ‘ie zou ontploffen.”
Toch staat ze een dag na de gebeurtenis weer in de zaak. “Ik dacht, ik begin gewoon weer”, lacht ze. Daarbij merkt Prins wel op dat ze erg goed is opgevangen door de mensen om haar heen. “Gisteren al meteen door de brandweer, maar ik heb ook goed kunnen praten met mijn vrienden, collega’s en mijn manager.”
Trotse managerDiezelfde manager, Peter Pleijte, is razend trots op Prins. “Ze heeft het geweldig gedaan. Dan zie je waarvoor we trainen. Er zijn protocollen voor. Zelf zegt ze dat ze als een blinde kip naar buiten is gegaan, maar ze heeft echt precies gedaan wat nodig was.”
Pleijte schrok logischerwijs enorm toen hij van de brand hoorde. “Inmiddels weet ik dat er goed gehandeld is. Je hoort van Prins gelijk: 'ik heb dat gedaan, ik heb dat gedaan’ en dan weet je ook dat je niet meer kan doen”, zegt hij nuchter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.