Video

'Het gaat om de gezelligheid' Vader en dochter uit Uden bedenken drankspel

30 december 2015 om 23:15 • Aangepast 21 november 2020 om 13:44
nl
Biertjes klaargezet, wijnfles open en shotjes staan op een rij. Je hebt ze nodig voor het drankspel Drink Till You Sink, bedacht door vader Victor en dochter Renée Notermans uit Uden. "Je moet er wel bij drinken, maar het hoeft niet per se alcohol te zijn."
Profielfoto van Verkuijlen Jos
Geschreven door
Verkuijlen Jos

Een drankspel op het moment dat er veel discussie is over alcoholmisbruik, lijkt misschien niet handig. "Bij ons spel gaat het niet om het veel drinken. Het gaat puur om de gezelligheid", zegt Renée. "Het gaat erom dat mensen weer samen dingen doen en lachen."

Wachten op privacy instellingen...

Vader en dochter bedachten het spel tijdens een vakantie in Friesland. "Het was toen de hele tijd aan het regenen. We deden al veel drankspelletjes op familieweekenden, maar die waren ingewikkeld", vertelt vader Victor. "Als we er nu een bordspel van gaan maken met duidelijke opdrachten is het niet zo ingewikkeld."

Wachten op privacy instellingen...

Inmiddels is het spel te koop en ze vliegen als warme broodjes over de toonbank. "De eerste honderd waren snel uitverkocht", zegt Victor. "We hebben er weer 500 bij laten maken. Maar ook die gaan hard."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.