Culinaire strijd op de Cas Spijkers academie

BOXMEER - Hakken, snijden, bakken, stoven en uiteindelijk iets heerlijks bereiden. Twaalf studenten van de Cas Spijkers Academie in Boxmeer gaan dinsdag de culinaire strijd met elkaar aan. Ze strijden om een ticket voor de vakwedstrijd Talent van de Toekomst.
De studenten weten van tevoren niet met welke ingrediënten ze moeten koken. Ze worden dus behoorlijk op de proef gesteld. De uiteindelijke winnaar mag naar de vakwedstrijd Talent van de Toekomst.

Talent van de Toekomst
Op 18 april 2016 vindt de 6e editie van Talent van de Toekomst plaats. Studenten van verschillende culinaire MBO-opleidingen laten zien wat ze kunnen aan de top van de Nederlandse gastronomie. Studenten van koksopleidingen nemen het tegen elkaar op in een black-box kookwedstrijd voor teams. De hospitality-studenten gaan in teams van twee de strijd aan op verschillende onderdelen.Dat is voor de studenten van de Cas Spijkers academie in Boxmeer nog toekomstmuziek. Eerst maar eens zien te winnen tijdens de wedstrijd op school.

Cas Spijkers academie
De Cas Spijkers academie is vernoemd naar de beroemde Tilburgse kok die in 2011 overleed. De school heeft drie vestigingen. In Twente, Breda en Boxmeer worden studenten opgeleid tot zelfstandig werkend kok of gastheer/- vrouw. Je wordt niet zomaar toegelaten op de opleiding. Alleen als je een afgeronde basisopleiding Kok niveau 2 of Gastheer/-vrouw niveau 2 hebt, kun je meedingen naar een plekje.