Collectebus Stichting Koentje gestolen, eigenaar Bruna dreigt beelden diefstal op Facebook te zetten

DONGEN - Patrick Evers, eigenaar van de Bruna-winkel in Dongen, heeft er geen goed woord voor over. Dinsdagochtend is de collectebus van de Stichting Koentje die in zijn winkel stond, gestolen. De bus stond er al sinds eind november en zat volgens de eigenaar ‘best vol’. Via Facebook roept hij de dader op zich te melden bij de politie en de collectebus terug te brengen. Evers: “Doet hij dat niet, dan plaats ik woensdag zijn foto en de camerabeelden op Facebook.”
“Het zal wel niet mogen, maar ik vind de diefstal echt een laffe daad”, zegt Evers. “Als iemand een boek uit mijn winkel steelt, ben ik ook niet blij. Maar een volle collectebus stelen waarvan de inhoud is bestemd voor iemand die ernstig ziek is, daar kan ik met mijn hoofd niet bij. Het geld is bedoeld voor iemand die een speciale behandeling moet krijgen in Amerika.”

Die ‘iemand’ is Koen Loonen, een 19-jarige jongen uit Dongen. Koen vecht sinds juli 2015 tegen kinderkanker neuroblastoom. Volgens de website van de stichting Koentje moet hij nog een aantal chemo’s en een operatie ondergaan. Ook volgt er nog een stamceltransplantatie.

Zelfs als Koen genezen wordt verklaard, dan bestaat de kans nog altijd dat de neuroblastoom terugkeert. Een behandeling in Amerika moet de kans op terugkeer van de kanker verkleinen.