Stenen door ruit asielzoeker Steenbergen, daders op camerabeelden

EINDHOVEN - Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt maandag aandacht aan de stenen die op 9 november door de ruit van het huis van een asielzoeker in Steenbergen vlogen. Dat gebeurde terwijl in het gemeentehuis van Steenbergen de tumultueuze vergadering over de komst van een asielzoekerscentrum plaats vond. Bureau Brabant laat bewakingsbeelden zien waarop de daders te zien zijn.

Twee bakstenen vlogen door de ruit van het huis van Ismaeel Mohamed Hamid aan de Kruitweg. Hamid uit Eritrea woonde op dat moment al twintig maanden in Steenbergen. "Ik heb het hier erg naar mijn zin, het is gezellig hier." Ismaeel is zich doodgeschrokken. "Ik ben bang dat het nog een keer gebeurt. Ik weet niet zeker of ik nog in Steenbergen wil blijven", zei hij vorig jaar tegen Omroep Brabant.

Overval Veldhoven
Bureau Brabant toont maandag ook een reconstructie van een overval op een ouder echtpaar uit Veldhoven. Dat gebeurde op zaterdagmiddag 28 november in hun villa aan de Volmolenweg. Twee overvallers bedreigden de bewoners met een vuurwapen en namen geld en een sleutelbos mee.

De overval vond plaats rond drie uur zaterdagmiddag, toen het echtpaar bezig was met het naar binnen dragen van boodschappen die in hun auto lagen. De slachtoffers raakten niet gewond.
Deel dit artikel: