Van Guus Meeuwis tot Dries van Agt: bekend Brabant verzamelt zich op nieuwjaarsfeestje provincie

DEN BOSCH - De nieuwjaarsbijeenkomst van de provincie bracht donderdagmiddag heel wat bekende Brabanders op de been. Zo waren de ereburgers van de provincie en de dragers van de Hertog Jan-onderscheiding allemaal uitgenodigd op het provinciehuis in Den Bosch. Onder de genodigden onder meer ereburgers Guus Meeuwis en Gerard van Maasakkers.
Maar ook drie oud-commissarissen van de provincie: Dries van Agt, Frank Houben en Hanja Maij-Weggen. De Provinciepenning behorende bij het ereburgerschap hebben ze allemaal al eerder gekregen. Maar een draaginsigne ontbrak nog.

Reden voor Commissaris van de Koning Wim van de Donk om de gedecoreerden uit te nodigen voor de nieuwjaarsbijeenkomst. Zodat hij ze het draaginsigne behorende bij de Provinciepenning of de Hertog Jan-onderscheiding kon opspelden.

Van Agt wil insigne op elk van zijn pakken
"Ik ben er trots op. Ik ga kijken of ik genoeg duiten op tafel kan krijgen om een veelvoud van dit insigne te krijgen zodat het kan verschijnen op elk van mijn pakken", zei oud-commissaris Dries van Agt nadat hij de versierselen opgespeld kreeg.