Geen plannen voor AZC in Cuijk, toch protest

CUIJK - Er komt geen asielzoekerscentrum in Cuijk. Maar dat weerhoudt initiatiefnemer Johnboy Willems er niet van om zaterdagmiddag toch te protesteren tegen de opvang van asielzoekers in Cuijk.
Hoeveel demonstranten er zaterdag zullen komen is onduidelijk. Volgens de organisator is de actie al langere tijd geleden gepland. De komst van een AZC  in Cuijk was toen nog mogelijk. Het Centraal Orgaan Asielzoekers wees het aanbod van Cuijk uiteindelijk af, omdat het te duur zou zijn.

Zinloos
Volgens Johnboy is de demonstratie bedoeld om een signaal af te geven. In Dagblad de Gelderlander liet hij eerder weten: "Ik snap ook wel dat het nu zinloos is om met spandoeken rond te lopen waarop staat dat er geen AZC moet komen."

Om twee uur kunnen de demonstranten zich verzamelen aan de loswal aan de Maasboulevard in Cuijk. Samen zullen ze dan richting het voormalige verzorgingshuis Maartenshof lopen. Deze laatste plek is ooit genoemd als locatie om asielzoekers op te vangen.

Beveiliging
De organisatie heeft afspraken gemaakt met de gemeente om de orde te bewaren. Er zal onder andere een eigen ordedienst aanwezig zijn om de protestactie rustig te laten verlopen. De bijeenkomst zal hooguit twee uur duren. Er zullen verschillende sprekers zijn.