Arrestatie in internationale wapenbende rondom schoenenkoning Jan van der L: 49-jarige Belg opgepakt

8 januari 2016 om 23:21
nl
De politie in Spanje heeft een man uit België aangehouden in verband met een grote wapensmokkel. In de zaak werd vorig jaar in Kroatië een busje vol zwaar wapentuig onderschept met de 64-jarige Jan van der L. uit Waalwijk achter het stuur.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De Belg die in Spanje is gearresteerd is een 49-jarige man uit Aalst. Hij is vrijdag aan de Nederlandse autoriteiten overgedragen, aldus het Openbaar Ministerie.
Enorme wapenvondstHoofdverdachte in de zaak is een 42-jarige man uit Den Bosch. Hij werd vorig jaar al gearresteerd. Het OM verdenkt de mannen ervan dat ze wapens naar Nederland hebben willen smokkelen.
In het in Kroatië onderschepte busje trof de politie zes raketwerpers, een zware mitrailleur, Kalasjnikovs en andere vuurwapens, handgranaten, munitie en verdovende middelen aan. De Nederlandse en Belgische politie houden rekening met meer arrestaties. In afwachting van het onderzoek zijn de vier eerder opgepakte verdachten vrijgelaten.
SchoenenhandelDe 64-jarige Van der L. verdiende in het verleden vele miljoenen in de schoenenhandel. De Waalwijker zou op het hoogtepunt van Tango Shoes zo’n veertig vestigingen bestieren in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. De keten ging in 2002 failliet, maakte vervolgens een doorstart en ging in 2012 definitief ten gronde.[YouTube:body:https://youtu.be/LgZq7kwbzIs]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.