Berouwvolle dief, heldenactie KLM-piloten en rookgranaat in huis: de week in tweets en video's

EINDHOVEN - Van een rookgranaat in huis tot een heldenactie van KLM-piloten en van een Twitternieuwjaarsborrel tot het grote contrast in het weerbeeld tussen het noorden en zuiden: dit is de week in tweets en video's.
Jarenlang had Bertus Bakx (86) een rookgranaat in zijn woonkamer staan, tot de politie maandagavond ineens voor de deur stond. Niet vanwege de granaat, maar om een vrouw te arresteren. Ze bleek een vals adres te hebben opgegeven. Omdat de politie er toch was, vertelde Bakx de agenten maar meteen over de rookgranaat.


Heldenactie
Een heldenactie. Zo omschreef Theo Nabuurs, beter bekend als Mental Theo uit Den Bosch, het optreden van KLM-piloten. Zij maakten een noodlanding in Boekarest omdat een klein kindje een hartstilstand had gekregen.


Kunstwerk
Kunstenaar Ralph Posset vindt dat hij meer aandacht verdient dan Jeronimus Bosch. Daarom liet hij het kunstwerk van Bosch op de Markt in Den Bosch kort verdwijnen.


Noorden vs. zuiden
En dan de winter. Die hield het noorden van ons land in z’n greep, maar in Brabant was het zeer zacht. Ruim tweehonderd kilometer en dertien graden verschil, het contrast was groot.


Twitternieuwjaarsborrel
Het nieuwjaarsfeest van kroegbaas Herman Buijs liep in de soep. Niemand kwam opdagen en dat was voor een groep twitteraars reden genoeg om een nieuwjaarsborrel te organiseren. De actie ging rond onder de naam ‘ProjectNieuwVossemeer’. Het resulteerde zaterdag in een gezellige borrel.


Aquanura in computerspel
De 21-jarige Menno van Asten uit Helmond bouwde met computerspel RollerCoaster Tycoon het fonteinspektakel Aquanura uit de Efteling na. Met succes.


Bobkat
Bobkat steelt de show bij de deur van de Nettorama in Oosterhout. De kater is niet meer weg te denken bij de winkels aan de Patrijslaan.


Berouwvolle dief
De eigenaar van boekhandel Bruna in Dongen dreigde camerabeelden te verspreiden van de dief die een collectebus van Stichting Koentje had meegenomen. De dief bracht de gestolen collectebus woensdag terug.


Mooie cover
Jurylid Anouk was in de liveshow van The Voice of Holland lyrisch over de uitvoering van haar nummer ‘Nobody’s Wife’. Het lied werd gezongen door de 18-jarige Melissa Janssen uit Eindhoven.