Noordpoollucht op weg naar Brabant: hagel en natte sneeuw verwacht

EINDHOVEN - Later deze week is er ander weer op komst. De temperatuur gaat dalen waardoor het licht winters weer kan worden. Dat zegt Jordi Bloem van MeteoGroup.
"Over de Noordzee is Noordpoollucht op komst. Door het nog relatief warme water in de Noordzee kunnen dan buien ontstaan die steeds vaker een winterse lading gaan krijgen”, vertelt de weerman.

Temperatuur flink omlaag
Halverwege de week stroomt er koude lucht vanuit het noorden het land in. De temperaturen gaan dan ook flink omlaag. Woensdag valt al een enkele winterse bui.


Daarna volgen meer (natte) sneeuwbuien, aldus MeteoGroup. Tegelijkertijd wordt het dan ook wel wat droger, hoewel er nog wel van tijd tot tijd regen valt. “Maar tussen de buien door kan zo af en toe wel de winterzon schijnen”, aldus Jordi Bloem.

Hagelbuien en natte sneeuw
Op woensdag wordt het ongeveer zes graden en valt er af toe een hagelbui. Donderdag en vrijdag daalt de temperatuur overdag naar amper vier graden met hagelbuien en natte sneeuw.

In het weekend wordt de koudste lucht verwacht, met overdag temperaturen dichtbij het vriespunt en 's nachts veelal lichte tot matige vorst.


Meer over dit onderwerp:
weer winter hagel sneeuw gladheid