Broer en zus maken doorstart met bergingsbedrijf: 'Met vier voeten op de grond'

10 januari 2016 om 18:24
nl
Een bijzondere bedrijfsovername in Tilburg. Ilona en Angelo Besems zijn vanaf nu de baas van het bergingsbedrijf Gijsbers. Broer en zus werkten al jaren voor Gijsbers totdat de zaak vorige maand failliet ging. Beiden besloten daarop om de onderneming in afgeslankte vorm door te zetten.
Profielfoto van Peeters Erik
Geschreven door
Peeters Erik

Ruim twaalf jaar werkte Ilona Besems als secretaresse bij Gijsbers. Haar broer Angelo was zestien jaar berger en monteur bij het bedrijf. Ze besloten na het faillissement te proberen om een doorstart te maken. Met hulp van de curator en geldschieters lukte dat.
Lange historie"Gijsbers is een begrip in de regio. Het bedrijf bestaat sinds 1933. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen dat de zaak zomaar zou eindigen", aldus Ilona. Samen met haar broer is ze nu directeur van het bedrijf.
"Eigenlijk verandert mijn werk niet zo veel. Ik was al het manusje van alles binnen het bedrijf. De omgang met klanten en personeel blijft hetzelfde. We worden ook goed geadviseerd door oud-eigenaar Geert Gijsbers", zegt de kersverse directeur.
Moeilijk besluitAngelo Besems moet nog wel wennen aan zijn nieuwe functie: "Je wordt er geen ander mens door maar je hebt wel meer verantwoordelijkheid." Vooral het afscheid van een aantal ex-collega's valt hem zwaar. "Het zijn mensen met wie je dag en nacht gewerkt hebt. Het was onvermijdelijk maar ook zeer pijnlijk", aldus Angelo.  
Broer en zus hebben alle vertrouwen in de toekomst: "We gaan er samen het beste van maken. We hebben plannen voor uitbreiding maar wel met vier voeten op de grond."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.