Huurder loods waar Gino en Rien werden vastgehouden is aangeslagen: ‘Ik ben geruïneerd’

ULICOTEN - Hij slaapt al weken met één oog open. Wat als de ontvoerders achter hem aankomen? Wat als hij en zijn gezin overvallen worden door een arrestatieteam? Niets is meer zeker voor de 41-jarige huurder van de loods in Ulicoten, waar de ontvoerde Gino Heeren en Rien de Koning rond de jaarwisseling hebben vastgezeten. “Ik wilde mijn verhaal doen bij de politie, maar daar werd ik weggestuurd. Ik ben toch geen verdachte?”
In een reactie laat de politie weten dat de huurder niet als verdachte wordt gezien. “Wel zal hij nog een uitnodiging van ons krijgen, zodat we hem officieel kunnen horen.”

'Mijn maag draait om'
Zichtbaar aangedaan staat de 41-jarige man voor ‘zijn’ loods in Ulicoten. Weken geleden was hij hier voor het laatst. Toen was er nog niets aan de hand. Intussen is alles anders. “Het is niet meer dezelfde loods voor mij”, verzucht hij. “Mijn maag draait ervan om als ik erover nadenk wat daar binnen is gebeurd. Wat moet het vreselijk zijn geweest voor die twee.”

Onder erbarmelijke omstandigheden werden Gino en Rien dagenlang in de loods vastgehouden. Ze waren geboeid, kregen weinig te eten en moesten hun behoeften in hun broek doen.

'Met de nek aangekeken'
“Ik schrok mij kapot toen ik het op jullie site voorbij zag komen. Toch niet in mijn loods? Vrijwel meteen stapte ik naar de politie om mijn verhaal te doen. Duidelijk maken dat ik hier helemaal niets mee te maken heb”, aldus de huurder, die al door dorpsbewoners ‘met de nek wordt aangekeken’.

Zijn bezoek aan het politiebureau was - tot zijn verbazing - van korte duur. Voor de recherche was zijn verklaring niet van belang, zo schetst zijn advocaat.

“Mijn cliënt is niet als slachtoffer, maar als verdachte behandeld. Hij vreest nu dat ze straks met grof geschut zijn huis binnenvallen.” De huurder vult aan: “Ik heb een dochtertje, dat wil ik haar allemaal niet mee laten maken.”

ZIE OOK: ‘Nog nooit zoiets slechts gezien’, privérechercheurs kraken ‘amateuristische’ ontvoering in Breda af

'Het kan je zomaar overkomen'
Een dag na de ontvoering viel een arrestatieteam met grof geschut een woonhuis binnen in Chaam. Een jong gezin werd geconfronteerd met zwaarbewapende agenten. Er werd niets aangetroffen. “Het kan je dus zomaar overkomen”, zegt de raadsman. “We hopen dat te voorkomen door zijn naam te zuiveren.”

In augustus vorig jaar nam zijn cliënt de huur van de loods over. “Er hebben een vijftal mensen een sleutel die toegang geeft tot het terrein. Ik heb geen idee of een van die mensen betrokken is bij de ontvoering. Daar zullen we snel genoeg achter komen. Dat hoop ik tenminste, dat alles snel wordt opgelost. Niet alleen omdat mijn goede naam geruïneerd is, maar ook voor de slachtoffers.”

ZIE OOK: Stiefvader ontvoerde Rien (42) sluit persoonsverwisseling niet uit: ‘Mogelijk wilden ze René hebben'

Van de daders ontbreekt nog altijd ieder spoor. Op dit moment werkt de politie dagelijks met ongeveer twintig rechercheurs aan het opsporingsonderzoek.

Gino en Rien werden eind december op klaarlichte dag onder dwang meegenomen bij autobedrijf Rene de Koning Auto's in Breda door vier gewapende mannen.Lees meer over de bizarre ontvoering van Gino Heeren en Rien de Koning op onze themapagina: omroepbrabant.nl/ontvoeringbreda