Video

Pakketbezorgers zijn de ogen en oren van politie in Roosendaal

13 januari 2016 om 19:36
nl
Pakketbezorgers van de sociale werkvoorziening in Roosendaal moeten de ogen en oren van de politie worden. Als een soort buurtpreventie 2.0 zouden deze mensen die de wijk goed kennen een toevoeging kunnen zijn op de sociale controle. "Ik weet wie er woont en herken dus iemand die er niet hoort", vertelt pakketbezorger Lesley Aluy.
Profielfoto van Verhoeven Birgit
Geschreven door
Verhoeven Birgit

"Deze mensen komen iedere dag in de wijk en kennen die als geen ander. Ze herkennen dus ook gelijk personen die er niks te zoeken hebben of die rond een woning hangen", vertelt initiatiefnemer Astrid de Gooijer van de gemeente Roosendaal. "We zijn dit project samen met de politie gestart om de veiligheid op straat te verhogen. De buurtpreventie die er al is, doet goed z'n werk, maar dit is een mooie toevoeging."
Voor Aluy is het de normaalste zaak van de wereld om een beetje op te letten. "Eigenlijk hadden ze het niet hoeven vragen, ik let toch wel op. Dat lijkt me normaal." Pakketbezorgers als hij moeten verdachte zaken melden bij hun leidinggevende. Die belt dan 112. Het zijn niet alleen de pakketbezorgers van de sociale werkvoorziening die op moeten letten, ook de mensen van de groenvoorziening zijn gevraagd alert te zijn.
Kleine succesjesDeze manier van werken is een pilot waarvan de resultaten nog niet echt duidelijk zijn. "Het loopt nog niet zo lang", zegt Dre van Roomen van de politie Roosendaal. "Maar er zijn al wel kleine zaken gemeld zoals een fiets die er te lang stond. Die bleek gestolen te zijn. Dat zijn kleine succesjes, maar daarom niet minder belangrijk."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.