Hans Stacey wil volgend jaar weer de Dakar Rally rijden in een MAN

ROSARIO - Eigenlijk was Hans Stacey gestopt als Dakar-coureur, maar toch deed hij dit jaar weer mee aan de rally in Zuid-Amerika. En de kans is groot dat we 'm in 2017 wéér terugzien. "Ik heb schik met het team en met de auto, dus ik hoop dat we volgend jaar verder kunnen."
In het algemeen klassement werd de oliehandelaar annex rallycoureur uit Best vierde. In de laatste etappe, die Stacey won, passeerde hij provinciegenoot Ton van Genugten nog op de ranglijst.

Terug bij MAN
Na jaren in het team van zijn neef Gerard de Rooy gereden te hebben, keerde Racey Stacey dit jaar terug bij MAN. Bij hetzelfde team en in dezelfde truck waarmee hij in 2007 de laatste Dakar Rally in Afrika op z'n naam schreef. "Ze hadden al drie, vier jaar gevraagd of ik niet terug wilde komen, want ik ben de oprichter van het team. Als ik blijf rijden, blijf ik wel bij dit team, dat heb ik al besloten."

LEES OOK: Gerard de Rooy wint Dakar Rally voor de tweede keer, 20 Brabanders halen de finish

Vijf procent erbij
De MAN-trucks lieten dit jaar zien dat ze aardig mee konden met de Iveco's van De Rooy en de Russische Kamaz-trucks. Hans Stacey en Peter Versluis wonnen beiden twee etappes. Maar in het klassement eindigden ze slechts op plek vier en negen. "We moeten nog die laatste vijf procent upgraden", denkt Stacey. "De auto heeft potentieel genoeg."

Hans Stacey is inmiddels 57, maar aan stoppen denkt hij even niet meer. "Ik ben mentaal beresterk en fysiek ook erg goed. We hebben goed gereden, sterk gereden. Alleen we hebben gewoon wat pech gehad."