Danny de Deugd mogelijk begin juli overleden: ‘Ik rook een sterke kadaverlucht’

ETTEN-LEUR - Er komen steeds meer aanwijzingen binnen dat de 26-jarige Danny de Deugd in juli vorig jaar is overleden. Door vrienden en kennissen is de Bredanaar voor het laatst op 30 juni gezien tijdens de zomerkermis in Etten-Leur. Daarnaast hebben diverse mensen anderhalve week lang een penetrante geur geroken op de plek waar lichaamsdelen van Danny zijn gevonden.
Het onderzoeksteam weet al een paar weken dat er begin juli een doordringende kadaverlucht hing op de Zevenbergseweg, de vindplek van Danny. “Het was een smerige en akelige geur”, zegt tipgever Werner Donkers. Hij is secretaris bij visvereniging De Kleine Voorn en fietst vaak over de Zevenbergseweg. “Ik denk, met de informatie van nu, dat het waarschijnlijk die Danny is geweest.”

Of er vanuit de visvereniging gebeld is, kan politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk niet zeggen. “Maar het is in elk geval een waardevolle tip. Kijkend naar de tijdlijn houden we er rekening mee dat het slachtoffer ergens begin juli is overleden. Vooralsnog heeft niemand hem na die periode nog levend gezien.”

ZIE OOK: ‘Danny de Deugd (26) had openstaande schulden en had drugsdealers achter zich aan’

Vrijlating gevangenis
Als die theorie klopt, dan houdt dat in dat Danny ongeveer twee weken na zijn vrijlating uit de gevangenis in Dordrecht is overleden. Dit komt overeen met de verklaringen van kennissen van Danny, die zeggen dat de Bredanaar op de hielen werd gezeten door drugsdealers en ‘andere foute mensen’ uit het criminele circuit.

Dinsdagavond besteedde de politie opnieuw aandacht aan de vermoedelijke moord in Opsporing Verzocht. De vorige uitzending leverde 22 tips op. “Daarvan zijn er 13 bruikbaar. Zij zeggen iets over de tijdlijn, of een mogelijk motief of richting waarin we moeten zoeken. De gouden tip lijkt er echter niet bij te zitten.”

Uit de tips blijkt dat Danny op 30 juni gezien is op een scooter in de buurt van de zomerkermis in Etten-Leur. De politie vraagt vanavond in Opsporing Verzocht aan kijkers of zij Danny die dag of kort daarna in de omgeving van Etten-Leur (op een scooter) hebben gezien.

ZIE OOK: Ex-vriendin haalt uit naar Danny de Deugd (26): 'Die jongen heeft mijn leven verwoest’

Bekend figuur
Door zijn familieleden werd Danny nooit als vermist opgegeven, omdat zij in de veronderstelling waren dat hij nog in de cel zat, zo zei zijn zus Inge tegen Omroep Brabant. Het zwaar toegetakelde lichaam is nog altijd niet vrijgegeven door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Danny was een bekend figuur in de omgeving van Breda en het naburige Etten-Leur. Niet alleen omdat hij in Breda in de horeca en op de kermis actief was, maar ook omdat hij vaak in aanraking kwam met de politie.