Video

PVV vindt dat provinciebestuurder Van den Hout geen asielzoekers mag helpen

22 januari 2016 om 13:18 • Aangepast 21 november 2020 om 13:14
nl
De PVV in Provinciale Staten heeft kritische vragen gesteld over het plan van provinciebestuurder Johan van den Hout (SP) om zaterdag hulp te gaan verlenen aan vluchtelingen bij Duinkerken. De partij verwijt Van den Hout 'buitenparlementair asiel-activisme'.
Profielfoto van Kraak Arjo
Geschreven door
Kraak Arjo

Samen met een aantal andere Tilburgers gaat Johan van den Hout zaterdag naar Duinkerken in Frankrijk om daar hulpgoederen uit te delen aan vluchtelingen. De laatste maanden is er bij Duinkerken een kamp ontstaan waar ongeveer 3000 vluchtelingen wonen met nauwelijks voorzieningen. Op initiatief van Veerle Slegers uit Tilburg zijn de afgelopen weken spullen ingezameld. Het gaat vooral om warme kleding en schoeisel.
Ontmoedigingsbeleid De vluchtelingen willen naar Engeland. De Franse overheid ontmoedigt de vestiging van de vluchtelingen in Calais en Duinkerken door alleen de meest minimale voorzieningen toe te staan. De PVV vindt dat provinciebestuurder Johan van den Hout nu op 'eigen houtje het ontmoedigingsbeleid van de Franse overheid frustreert', door hulp te bieden aan de vluchtelingen.

Wachten op privacy instellingen...

De PVV vraagt zich af of het 'asiel-activisme' van Van den Hout ondersteund wordt door de rest van Gedeputeerde Staten. "Zo ja, waarom ondersteunt u het faciliteren van illegale immigratie?" zo vraagt de PVV zich af.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.