Wassila Hachchi moet uitleg geven over haar 'verdwijning', vindt Kamervoorzitter

BREDA - Het opgestapte D66-Kamerlid Wassila Hachchi uit Breda moet snel meer openheid geven over haar plotselinge vertrek uit de Tweede Kamer. Dat zegt Kamervoorzitter Khadija Arib maandag in De Telegraaf.
"Het zou voor haarzelf en de Kamer goed zijn als ze inzicht geeft in haar beweegredenen. Er mag geen zweem van geheimzinnigheid rond blijven hangen. Dat is betreurenswaardig", zegt Arib tegen De Telegraaf.

Ook haar eigen partij D66 maakt zich zorgen. Zij willen dat Hachchi laat weten waarom ze zo abrupt is opgestapt. Haar handelswijze schaadt het imago van de partij, schreef De Telegraaf eerder. In alle commotie heeft de Bredase politica alleen via Twitter iets laten horen.


Hachchi liet vorige week plotseling weten dat ze uit de Kamer vertrok om in de Verenigde Staten voor de presidentscampagne van Hillary Clinton te gaan werken. Daarna was ze vrijwel onbereikbaar en onvindbaar.

Arib vindt bovendien dat Kamerleden hun termijn van vier jaar gewoon uit moeten zitten. "We zitten er voor de kiezers. Op het moment dat we vertrekken, moeten we daarover transparant zijn."