Video

'Lieve Anne', wat zou jij Anne Frank willen vertellen over deze tijd?

25 januari 2016 om 14:38
nl
Wat zou jij aan Anne Frank willen vertellen over deze tijd? Over Nederland, vluchtelingen, Parijs, vrede, vrijheid en veiligheid? Dat vraagt de VARA zich af. In navolging van de documentaire de magie van het dagboek van Anne Frank heeft de omroep de verhalenwedstrijd 'Lieve Anne' in het leven geroepen.
Profielfoto van Aanen Floyd
Geschreven door
Aanen Floyd

Cécile Koekkoek uit Breda is hoofdredacteur van de VARAgids. Zij kwam maandagochtend naar het Mencia de Mendoza Lyceum in Breda om vwo-leerlingen enthousiast te maken voor de schrijfwedstrijd. "Ik heb zelf op deze school gezeten en toen ik hier les kreeg, las ik echt heel veel", zegt Cécile tegen de leerlingen.
Iza en Ole luisteren aandachtig naar Cécile. "Ik weet nog niet of een brief ga schrijven", zegt Ole. "Ik ga eerst maar eens haar dagboek lezen", zegt Iza.  
De wedstrijdDe verhalen met de meeste stemmen (likes op Facebook) gaan door naar de eindronde. De beste verhalen worden gepubliceerd in de VARAgids. De uiteindelijke winnaar wordt begin mei bekend gemaakt.
Schrijf jouw eigen verhaal, gedicht, brief of interview van maximaal 750 woorden met als titel Lieve Anne en stuur hem voor 31 maart 2016 in.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.