Geen bewijs voor subsidiefraude Henk Krol, justitie stopt met onderzoek

EINDHOVEN - Het Openbaar Ministerie stopt het onderzoek naar Eindhovenaar Henk Krol. Hij wordt niet langer verdacht van subsidiefraude. Dat laat Krols advocaat Peter Schouten weten.
De Stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK) had aangifte tegen de oud-hoofdredacteur van de Gay Krant gedaan. Volgens de stichting heeft de huidige fractievoorzitter van 50PLUS ruim twee ton die het ministerie van Onderwijs gaf aan de Gay Krant verkeerd gebruikt.

Volgens Peter Schouten, de advocaat van Henk Krol, verliep alles zoals voorgeschreven door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap: "Met de subsidie die de Stichting Vrienden van de Gaykrant van het Ministerie kreeg werden uitstekende emancipatieprojecten uitgevoerd voor lesbiennes en homoseksuelen. Precies zoals de bedoeling was."

Hoofdredacteur
Krol was hoofdredacteur van het blad voor homo's en lesbiennes van december 1979 tot maart 2013. Ook leidde hij een aantal bedrijven die aan de GayKrant waren verbonden. In 2013 gingen die bedrijven failliet, ondanks de ontvangen subsidies.


Meer over dit onderwerp:
gay krant henk krol subsidie fraude