Bosschenaren gooien gereedschap op snelweg tijdens achtervolging

30 januari 2016 om 21:21
nl
Vier Bosschenaren hebben vrijdagavond schade veroorzaakt aan een auto door al rijdend op de snelweg gereedschap uit hun auto te gooien. Dat gebeurde op de A50 bij het Gelderse Beekbergen, zo meldde de politie zaterdag.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Volgens de politie gooiden de twintigers het gereedschap uit de auto toen agenten het viertal staande wilden houden. De agenten hadden namelijk iets van tevoren ontdekt dat het kenteken van de auto eerder was gebruikt door woninginbrekers.
Auto beschadigdHet gereedschap dat uit de auto werd geslingerd betrof onder meer koevoeten en handschoenen. Tenminste één andere auto liep hierdoor schade op doordat de bestuurster over een koevoet reed.
De politie sluit niet uit dat andere automobilisten ook schade hebben opgelopen door het gereedschap. Gedupeerden kunnen zich melden door aangifte te doen via de site van de politie.
Pas opgepakt na aanzetten zwaailichtDe vier Bosschenaren zetten hun auto uiteindelijk aan de kant toen de politie het zwaailicht aanzette. De mannen zijn opgepakt vanwege het bezitten van inbrekerswerktuig en gevaarlijk rijgedrag. Ze zitten nog vast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.