Verdediger Kevin van Diermen van Excelsior naar NAC Breda, NAC trekt ook Ajax-speler Duarte aan

BREDA - Kevin van Diermen speelt de rest van het seizoen in het shirt van NAC Breda. De centrale verdediger wordt voor een half jaar gehuurd van Excelsior. NAC Breda heeft zich ook versterkt met middenvelder Lerin Duarte. De 25-jarige routinier komt op huurbasis over van Ajax.
Duarte begon zijn loopbaan bij Sparta Rotterdam, speelde toen voor Heracles en maakte daarna de overstap naar Ajax. Afgelopen jaar werd hij verhuurd aan SC Heerenveen. Hij speelde dit seizoen nog niet voor de Amsterdammers.

Technisch directeur Hans Smulders is zeer tevreden met de komst van Duarte: “Lerin heeft er al een heel voetballeven op zitten en brengt onze selectie ervaring en voetbalfinesse. Hij is technisch zeer begaafd en wil zich graag weer laten zien op de Nederlandse velden. Dat is voor alle partijen een win-win-situatie. Wij zijn ervan overtuigd dat hij een goede bijdrage gaat leveren aan de ontwikkeling van dit team.”

Dijkhuizen kent Kevin van Diermen
De 26-jarige Van Diermen begon met voetballen bij IJsselmeervogels. Op 12-jarige leeftijd stapte hij over naar de jeugdopleiding van Vitesse. Hij speelde drie seizoenen voor Vitesse toen hij werd verhuurd aan Go Ahead Eagles.

Na weer een jaar Vitesse vervolgde hij zijn carrière bij Excelsior. Daar was hij de afgelopen seizoenen een vaste waarde in de verdediging, ook toen de huidige NAC-trainer Marinus Dijkhuizen daar coach was. De clubs gaan na de verhuurperiode om tafel zitten voor een mogelijk langer verblijf.

'Hij maakt het team beter'
"NAC is blij zich te kunnen versterken met Kevin, omdat hij kwaliteiten heeft die het team beter maken", reageert technisch directeur Hans Smulders. "Marinus heeft hem van dichtbij meegemaakt en hij is vol lof over Van Diermen als voetballer en als persoonlijkheid."