Shanne Braspennincx kan blijven baanwielrennen op topniveau

NOORD-BRABANT - Shanne Braspennincx kan haar topsportcarrière vervolgen. De 24-jarige baanwielrenster uit Breda heeft van haar cardioloog groen licht gekregen om weer volop de baan op te gaan.

Braspennincx, vorig jaar winnares van het zilver op het onderdeel keirin bij de WK in Frankrijk, werd in juli getroffen door een hartinfarct.

Braspennincx was met de nationale sprintselectie in de Verenigde Staten toen ze last kreeg van pijn op haar borst. In het ziekenhuis bleek dat haar rechterkransslagader voor 99 procent dicht zat. De baanwielrenster werd meteen gedotterd en er werd een stent geplaatst, die later te klein bleek te zijn waardoor een nieuwe ingreep in Nederland noodzakelijk was.  

Olympische Spelen nog onzeker
Sindsdien traint Braspennincx voorzichtig door om haar conditie enigszins op peil te houden. Haar cardioloog heeft nu toestemming gegeven om topsport te blijven bedrijven. "Ik ben medisch gezond verklaard en weet nu zeker dat mijn hart intensieve belasting aankan", zei Braspennincx dinsdag in de Volkskrant.

Onduidelijk is nog of ze in augustus kan meedoen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.
Deel dit artikel: