'Mag het iets zachter met carnaval?', volgens burgemeester gaat herrie ten koste van gezelligheid

MADE - De gemeente heeft een brief gestuurd aan de horeca in Drimmelen, met de vraag om het geluid tijdens carnaval zachter te zetten. Volgens de carnavalsverenigingen en de gemeente staat de muziek tijdens de verschillende carnavalsfestiviteiten vaak erg hard.

"Vooral als het gaat om festiviteiten voor kinderen ervaren mensen dit als hinderlijk en zelfs als kwalijk. Er is risico op gehoorbeschadiging bij deze jonge doelgroep", zo schrijft de gemeente.

De carnavalsverenigingen vinden dat door de harde muziek mensen niet meer goed met elkaar kunnen praten. "Dit gaat ten koste van de gezelligheid."

'Mag ook onder toegestane geluidsnorm'
Burgemeester Gert de Kok doet daarom een dringend appel op de horeca: "Zet het geluid van de muziekinstallatie op een voor iedereen aanvaardbaar niveau. Ook als dat onder de maximaal toegestane geluidsnorm ligt. Want als het voor jonge én oudere bezoekers aangenaam is heeft u als horecaondernemer daar ook profijt van."

Gouden Leeuw
Café de Gouden leeuw in Terheijden let al op het geluidsniveau tijdens carnaval. "Op z'n hardst staat de muziek op ongeveer 100 decibel (db). Dat is best haard maar mensen die in de polonaise lopen willen geen praatje met elkaar maken maar lekker hossen", zegt eigenaar Cors Weterings. Cors heeft wel speciale boxen tijdens carnaval die een maximale uitstoot hebben.
Meer over dit onderwerp:
cafés horeca drimmelen carnaval geluidsoverlast
Deel dit artikel: