Video

Gerhard Polet gaat fluitend naar werk: nieuwe chef vliegbasis voelt zich olie tussen raderen

2 februari 2016 om 21:19
nl
Vliegbasis Gilze-Rijen is dé helikopterbasis van de Koninklijke Luchtmacht. Er werken zo'n 1600 mensen. Sinds september is er een nieuwe baas: Gerhard Polet. Hij is de eerste marineman die de hoogste baas is geworden van de vliegbasis. De eerste maanden zijn goed bevallen: "Ik ben de olie tussen de raderen."
Profielfoto van Meeuwsen Fred
Geschreven door
Meeuwsen Fred

Gerhard Polet (54) is geen onbekende in Rijen. Namens de marine was hij nauw betrokken bij de oprichting van het Defensie Helikopter Commando. En nu, zo'n zes jaar later, is hij er zelf de baas geworden. "Ja, dat is een hele eer, daar ben ik trots op", zegt Polet.
Hij ziet zichzelf als de olie tussen de raderen op de vliegbasis. "Wij dragen bij aan veiligheid en vrede. Daarvoor wordt hier geoefend. Ik moet zorgen dat iedereen optimaal z'n werk kan doen. De operaties vragen veel van onze mensen. We moeten er goed op letten dat we niet teveel van de mensen vragen."
GeluidKlachten over geluidoverlast van omwonenden zijn de vliegbasis niet vreemd. Vorig jaar waren er iets meer dan 600, het waren er ooit zo'n 1150. "Het aantal klachten neemt gelukkig af. Maar elke klacht nemen we serieus. Overlast is onvermijdelijk, maar we houden ons natuurlijk wel aan de afspraken en de richtlijnen."
Polet, die van maandag tot vrijdag op de basis slaapt, is de komende drie jaar de hoogste baas van de vliegbasis. De eerste maanden zijn goed bevallen. "Ik ga elke dag fluitend naar mijn werk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.