Opluchting bij moeder Martine: vermiste Mariska Profijt (15) na weken zoeken gevonden in Kerkrade

3 februari 2016 om 01:06
nl
De vermiste Mariska Profijt uit Deurne is terecht. Ze is door de politie in goede gezondheid in Kerkrade gevonden, zegt haar moeder Martine Kellenaers in gesprek met Omroep Brabant. Het 15-jarig meisje is dinsdagavond teruggebracht naar de gesloten instelling Vreekwijk in Deurne. "Ze is erg boos en gefrustreerd, maar ze maakt het goed."
Profielfoto van Ron Vorstermans, Sebastiaan Quekel
Geschreven door
Ron Vorstermans, Sebastiaan Quekel

De 15-jarige Mariska was sinds maandag 4 januari vermist. Ze vluchtte toen uit de gesloten instelling Vreekwijk in Deurne, waar ze sinds november vorig jaar verbleef.
'Ze was boos en gefrustreerd'Haar moeder gaf onlangs

nog aan alle hoop te verliezen in een hereniging met haar dochter. Ze was bang dat haar dochter ergens werd vastgehouden door iemand. “Dat is gelukkig niet gebeurd. Voor zover nu bekend is verbleef Mariska daar geheel vrijwillig. Ze was erg boos en gefrustreerd dat ze weer terug naar Deurne moest.”
Woensdag gaan de hulpinstanties met Mariska in gesprek om de volledige toedracht van de vermissing te achterhalen. “Het mag duidelijk zijn dat er iets aan haar situatie moet veranderen. Ik ben als de dood dat ze straks weer de benen neemt en dat ze dan voorgoed weg is.”
AfpersingVrijwel direct na de vermissing werd de familie van Mariska afgeperst door hun overbuurman. Die claimde iets met de vermissing te maken te hebben en eiste geld. Uiteindelijk bleek hij niets met de verdwijning te maken te hebben. Wel zit nog hij nog vast op verdenking van afpersing.
Het was niet de eerste keer dat het 15-jarig meisje dagenlang niets van zich liet horen. Eerder was ze tien dagen vermist. Toen werd ze bij een tien jaar oudere jongeman gevonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.