Onbekend projectiel slaat gat in dak huis aan De Linie in Bergen op Zoom: geen gewonden

7 februari 2016 om 17:32
nl
Een projectiel heeft zondagochtend vroeg een gat in het dak van een huis aan De Linie in Bergen op Zoom geslagen. Het dak is volgens de politie zwaar beschadigd. Wie het projectiel heeft afgevuurd op het huis, is onbekend. Er zijn geen gewonden gevallen, zo laat de politie weten. De twee bewoners, een echtpaar, waren op het moment van de inslag aanwezig in het huis.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Zij schrokken rond vijf uur zondagochtend wakker van een harde knal. Toen zij het gat in het dak ontdekten, waarschuwden zij de politie. Onderzoek moet duidelijk maken om wat voor projectiel het precies gaat.
ExplosieHet is volgens een woordvoerder van de politie duidelijk dat er 'een projectiel van buiten af op het huis is afgevuurd en dat dit een explosie heeft veroorzaakt'.
Of het om bijvoorbeeld een vuurwerkbom gaat, is volgens een woordvoerster nog niet duidelijk. Ook is onduidelijk of het projectiel bewust op het huis is afgevuurd.
Huis veilig verklaardDe brandweer heeft het huis zondag onderzocht op stabiliteit en gevaarlijke stoffen. Het huis is vervolgens veilig verklaard.  
Of de bewoners zondagavond gewoon thuis slapen, is onbekend. Zij zijn volgens een woordvoerder van de politie uiteraard enorm geschrokken.
Geen spoor van de dadersVan de daders ontbreekt elk spoor. De bewoners hebben volgens de politie geen idee wie er achter het afvuren van het explosief kan zitten.
Agenten hebben inmiddels gesproken met omwonenden. De politie roept mensen op zich te melden als ze iets hebben gezien of gehoord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.