Schaduw valt over carnaval in Made: Rob Verdaasdonk (34) overlijdt aan hartstilstand

9 februari 2016 om 18:14
nl
Made is ondergedompeld in rouw. Wat begon als een gezellige carnavalszondag, eindigde in een groot persoonlijk drama voor de leden van carnavalsclub De Holtrappers. Plotseling overleed hun goede vriend en clubgenoot Rob Verdaasdonk (34) aan een hartstilstand. "Wij zijn zwaar aangeslagen”, meldt Ad van Wesel, voorzitter van carnavalsstichting De Mayenèrs, op Facebook.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Verschillende carnavalsclubs kwamen maandagavond bij elkaar om elkaar te steunen en Rob te herdenken. “Hij was een echte Mayenèr die wist hoe een dorp sociaal zou moeten werken en daar zelf aan bij droeg”, aldus de stichting. “Het verlies van zo’n zo’n goeie jonge vent, van nog maar 34 jaar, is voor heel Made een klap.”
Onmisbare factorVoor iedereen die betrokken is of was bij het carnavalsfeest in Made, was Rob een onmisbare factor. Niet voor niets werd hij twee jaar geleden benoemd tot ‘Ridder van de Orde van de Mayse Leut’. “Dat vond hij overdreven, omdat hij het heel normaal vond wat hij ongemerkt op de achtergrond deed. Hij hield de boel in het Mays carnaval bij elkaar en cijferde zichzelf weg voor een groter geheel.”
Vanwege het onverwachte overlijden van Verdaasdonk werd er kort overlegd over het vervolg van de carnavalsprogrammering in Made. Uiteindelijk besloot de stichting, in overleg met de familie en carnavalsclub De Holtrappers, om de prijsuitreiking van de optocht door te laten gaan.
'Afschuwelijk'Daar werd uiteindelijk uitgebreid stilgestaan bij het plotselinge overlijden van Rob. “Wij wensen zijn vriendin, zijn ma en pa die ons ook zo lief zijn, CV De Holtrappers en alle andere mensen die dicht bij Rob stonden ontzettend veel sterkte met dit ongelofelijke verlies.”
Op Facebook wordt massaal gereageerd onder het tragische bericht van De Mayenèrs. “Daar word je stil van. Geen woorden voor”, schrijft iemand. “Afschuwelijk”, vult een ander aan. “Veel sterkte en kracht voor iedereen die hem lief had.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.