Paradigit failliet, alle zeventien winkels dicht, honderden ontslagen

EINDHOVEN - De Eindhovense computerketen Paradigit is failliet, zo heeft de rechtbank Den Bosch dinsdag bekendgemaakt. Hierdoor sluiten twaalf zelfstandige winkels, vijf shops in de V&D en het Eindhovense distributiecentrum hun deuren. De webwinkel blijft voorlopig bestaan.
Door het faillissement komen volgens het Eindhovens Dagblad 208 werknemers op straat te staan. Paradigit wijt het faillissement aan de aanhoudende malaise bij de winkels doordat steeds meer mensen online kopen. Daardoor sloot Paradigit een halfjaar geleden al tien van zijn 22 winkels.

Doordat de webwinkel een zusterbedrijf is, blijft de website voorlopig bestaan en kunnen bestellingen geleverd blijven worden. Paradigit heeft een pagina met vragen en antwoorden voor klanten online gezet. Ook de zusterbedrijven Skool Automatisering, ISL Automatisering en boekwinkel Van Piere in Eindhoven blijven buiten schot.

Mogelijk een doorstart
De Eindhovense computerketen zegt momenteel in gesprek te zijn met curatoren om een eventuele doorstart mogelijk te maken. Klanten die een product hebben gekocht in één van de fysieke winkels en een vraag hebben over de garantie, moeten de site van Paradigit raadplegen. Paradigit heeft onder meer winkels in Den Bosch, Tilburg, Eindhoven en Breda.

Paradigit probeert de garanties in de toekomst af te laten handelen door de webwinkel, maar dit is nog niet mogelijk. De curatoren moeten hiervoor eerst toestemming geven. Gesprekken hierover zijn nu in volle gang.