Bijna 170 carnavalsvierders met alcoholvergiftiging opgenomen in ziekenhuis

EINDHOVEN - Tijdens carnaval zijn zeker 169 mensen met een alcoholvergiftiging opgenomen in de Brabantse ziekenhuizen. Van de 169 waren er dit jaar 24 carnavalsvierders minderjarig. Dat is minder dan in 2015.
Vorig jaar hadden in totaal 165 mensen een alcoholvergiftiging, onder wie 33 jonge tieners. Het Maasziekenhuis heeft de alcoholvergiftigingen niet apart bijgehouden, maar woordvoerder van spreekt net als de meeste andere ziekenhuizen van een rustige carnaval.

Ongelukken
Er gebeurden net als andere jaren ook een hoop ongelukken waarbij alcohol in het spel was. Bijvoorbeeld mensen die glas in hun lichaam kregen of ergens vanaf vielen. Vijf ziekenhuizen hebben die aantallen bijgehouden. Het gaat om het Jeroen Bosch Ziekenhuis, het Elkerliek Ziekenhuis, Bernhoven, het Amphie en het Maxima Medisch Centrum. In totaal kregen zij zo'n  220 mensen binnen die gewond waren geraakt bij dergelijke ongelukken.

De EHBO-post in Tilburg moest de politie bellen omdat twee mensen die op de eerste hulp binnen waren gebracht, agressief werden. Het gaat om twee mannen van 50 en 43 jaar. De oudste van de twee sloeg een medewerker. De ander die zich had misdragen, is later slapend aangetroffen in een school in Tilburg.

Het aantal alcoholvergiftigingen per ziekenhuis:
- Jeroen Bosch Ziekenhuis: 20
- Elisabeth Ziekenhuis en TweeSteden Ziekenhuis: 60
- Catharinaziekenhuis: 19
- Maxima Medisch Centrum: 15
- Sint Anna Ziekenhuis: 16
- Bravis Ziekenhuis: 18
- Bernhoven: 6
- Amphia: 15