Willem-Alexander enige koning bij opening expo Jeroen Bosch in Den Bosch, Felipe komt niet

10 februari 2016 om 13:37
nl
De Spaanse koning Felipe is vrijdag níet bij de opening van de Jeroen Bosch-expositie in het Noordbrabants Museum in Den Bosch. De ceremonie zal nu alleen door ’onze’ koning Willem-Alexander worden verricht. De tentoonstelling staat in het teken van de Bossche schilder Jeroen Bosch, die vijfhonderd jaar geleden overleed.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Burgemeester Ton Rombouts had de expo vorig jaar onder de aandacht gebracht van koning Felipe. Deze week kreeg de gemeente Den Bosch te horen dat hij niet van de partij kon zijn.
Koning te rijkOver de aanwezigheid van koning Felipe hebben geruchten de ronde gedaan. Het is niet duidelijk waarom hij de opening van de expo aan zich voorbij laat gaan. Zo zal er vrijdag slechts één echte koning in Den Bosch zijn.
Wel zullen vele mensen, die bijvoorbeeld betrokken zijn geweest bij de organisatie van het evenement, zich de koning te rijk voelen. Het Noordbrabants museum en de gemeente Den Bosch verwachten een enorme belangstelling uit binnen- en buitenland voor 'Jheronimusch Bosch – Visioenen van een genie’. De tentoonstelling is tot en met 8 mei te bezichtigen.
Vrijdag is de opening van de Jeroen Bosch-tentoonstelling in het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Als het nieuws hierover is te vinden op omroepbrabant.nl/jeroenbosch

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.