‘Supertoffe show’ en ‘jeugdsentiment’: complimentenregen na intieme show Toto in 013

TILBURG - Wie Toto zegt, denkt aan de grootste rockfestivals ter wereld en aan tot de nok toe gevulde stadions en open velden. Maar de wereldberoemde en invloedrijke rockband strijkt vanavond neer in Tilburg voor een zeldzaam intieme show in 013. De Amerikaanse hitmachine speelde gisterenavond de eerste van de twee shows in de vernieuwde popzaal. Op sociale media stromen de positieve reacties binnen. “Ze zijn nog altijd steengoed.”
Het komt slechts zelden voor dat Toto, alweer veertig jaar actief, de relatief kleine zalen boven de stadions verkiest. Vorig jaar stond de groep rondom gitaarheld Steve Lukather op de planken van de Ziggo Dome: een concerthal waar plek is voor bijna 20.000 bezoekers.
 
'Geweldig optreden'
Voor de doorgewinterde fans is het dan ook een unieke kans om de getalenteerde muzikanten in een relatief kleine setting aan het werk te zien. Na afloop kwamen die fans superlatieven tekort om de show te omschrijven. “Ze kunnen het nog steeds. Geweldig optreden”, schrijft iemand.
 
Een andere fan heeft het zelfs over een ‘superconcert’. “Een vurig 'Hold the line' en aangepast 'Georgy Porgy' als eerbetoon aan Maurice White. Klasse.”

 
'Jeugdsentiment'
Zoals verwacht werden de fans getrakteerd op de grootste hits van Toto, waaronder ‘Rosanna’, ‘Pamela’, ‘Hold The Line’ en natuurlijk de onverwoestbare klassieker ‘Africa’. “Die kon natuurlijk niet ontbreken. Erg fijne show”, tekent een liefhebber op. Een andere bezoeker meldt dat het vooral nostalgisch was. “Jeugdsentiment”, zo tweet hij.
 
Voor een andere fan was het wel een hele bijzondere avond. Hij spreekt op Twitter over ‘het mooiste optreden waar hij ooit bij is geweest’.
 
ZIE OOK: Toto speelt volgend jaar 'Stop Loving You' en 'Africa' in poppodium 013 in Tilburg
 
Vernieuwde zaal
In de grote zaal van het Tilburgse podium 013 kunnen tegenwoordig 3000 bezoekers, zo'n 1000 meer dan vóór de verbouwing. Beide shows zijn uitverkocht.
[Tweet:https://twitter.com/jwjverberk]


Meer over dit onderwerp:
tilburg popcentra 013 concerten toto