Cabaretduo Joosen en De Jager strandt in finale van Leids Cabaret Festival

14 februari 2016 om 09:03
nl
Cabaretiers Sjoerd Joosen en Jeroen de Jager uit Etten-Leur hebben zaterdagavond de finale van het gerenommeerde Leids Cabaret Festival nipt verloren. Zij legden het af tegen Martijn Kardol, die er zowel met de jury- als met de publieksprijs vandoor ging.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Kardol won in de Leidse Schouwburg eveneens van de derde finalist Marco Lopes. De jury sprak van een fotofinish. Kardol werd volgens de jury echter het meest allround beschouwd. Hij is behalve cabaretier ook radiomaker voor BNN bij 3FM en Radio 1.
De jury was ook lovend over Sjoerd Joosen uit Etten-Leur en zijn kompaan Jeroen de Jager, die elkaar ontmoetten bij het Etten-Leurse toneelgezelschap Max Mini. Het duo liet wel steken vallen. "Eigenlijk duren alle scènes te lang: ze beginnen sterk, maar worden zo lang uitgerekt dat ze aan kracht verliezen", valt er te lezen in het wedstrijdverslag.
LEES OOK: Joosen en de Jager bereiken finale van Leids Cabaret Festival: 'Behoorlijk onwerkelijk!'
Springplank voor talentHet Leids Cabaret Festival is een bekend festival dat als springplank dient voor aanstormende cabaretiers. De prijs voor jong cabarettalent werd eerder gewonnen door onder anderen Lebbis en Jansen, Sanne Wallis de Vries, Najib Amhali en Javier Guzman.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=SnmJSu1Wb5Y]
LEES OOK: 'Echt superblij!', Joosen en de Jager in halve finale Leids Cabaret Festival

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.