Video

Vertrek V&D uit Den Bosch biedt ook mogelijkheden, zegt voorzitter ondernemersvereniging

17 februari 2016 om 09:35
nl
Een aderlating met mogelijkheden. Zo betitelt Peter Claessen de sluiting van het beeldbepalende pand van Vroom& Dreesman in het centrum van Den Bosch. Claessen is voorzitter van de ondernemersvereniging Hartje Den Bosch.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

“Het is een gevoelig verlies voor de mensen die er werkten, maar ook voor de winkels in de omgeving van de V&D. Zo’n markant pand heeft natuurlijk een grote aantrekkingskracht. Er kwamen gewoon heel veel mensen op af en dat heeft als vanzelfsprekend een uitstraling op de omgeving. Maar ik zie ook mogelijkheden”, houdt Claessen de moed erin. Den Bosch is één van de negen plaatsen in Brabant waar dinsdag het doek viel voor V&D.
'Kansrijke locatie'“Op de korte termijn is het natuurlijk een aderlating, er valt door de sluiting een zwart gat. Maar vergeet niet: deze vestiging staat op een heel kansrijke locatie in een kansrijke binnenstad. Ik heb de heel stellige verwachting dat het pand na verloop van tijd op een moderne manier kan worden heringericht. Bijvoorbeeld met meer dan één zaak wat op den duur veel klanten zal trekken. Ik denk dat het probleem in steden als Roosendaal en Oss, waar ook een V&D is weggevallen, groter zal zijn.”
Vertrouwen in de toekomstMaar toch: V&D heeft de deur nu gesloten en binnen afzienbare tijd zal ook Bijenkorf uit het Bossche stadsbeeld verdwijnen. “Natuurlijk, als je ineens zo'n stukje vanzelfsprekendheid als de V&D kwijt bent, tja, dat komt aan. En wat er met het pand van de Bijenkorf gaat gebeuren, dat is mij evenmin bekend. Hierover wordt al enige tijd gesproken”, aldus Claessen, die ook op dit punt desondanks vertrouwen in de toekomst heeft. "Den Bosch doet het wat retail betreft beter dan vergelijkbare gemeenten", klinkt het hoopvol.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.