Kabeljauw met Chinese kool, aardappeltjes en tomatensaus

EINDHOVEN - Culinair entertainer Peter Kesseler uit Roosendaal geeft je iedere vrijdag culinaire inspiratie. Een recept waarmee je in het weekend aan de slag kunt gaan. Dit keer heeft hij gekozen voor vis, niet zo gek natuurlijk op vrijdag visdag.

Voor dit gerecht is bijvoorbeeld kabeljauw heel erg geschikt. Het is een heerlijke vis en op dit moment is het ook volop verkrijgbaar in de winkel. Neem wel kabeljauw met vel.

Benodigdheden
- kabeljauw (4 stuks)
- Chinese kool
- flesje witbier (bijvoorbeeld La Trappe)
- tomaten
- ui
- olie
- roomboter
- peper en zout

Doe wat peper en zout op de kabeljauwfilet en leg ‘m met de velkant in een pan. Als het een paar minuutjes in de pan heeft gelegen en het vel heeft een kleurtje dan leg je ‘m in een ovenvaste schaal. Doe de filets dan in de oven die op 130 graden staat. Laat ze nog even doorgaren.

Kool bereiden
Dan de Chinese kool. Je kunt ook witte kool gebruiken, maar Chinese is vaak wat zachter. Snijd de kool een beetje grof en doe de kool met wat roomboter in een pan. Een halve Chinese kool is genoeg voor vier personen. Laat het gaar worden met wat peper en zout. Hierna giet je wat witbier erop en dan doe je de deksel op de pan.

Je maakt een sausje van tomaten. Doe hiervoor wat olie in de pan, stukjes tomaat erbij, een fijngesnipperde ui en een beetje witbier. Gebruik een staafmixer om het geheel tot een saus te maken. Maak er aardappeltjes bij of puree. Gebruik voor de garnering eventueel wat granaatappelpitjes. Het is een licht hapje en zo kleurrijk! Je wordt er blij van!
Meer over dit onderwerp:
peter kesseler culinair eten koken recepten
Deel dit artikel: