Film ‘Het leven van Geert Groote’ van Veldkamp Produkties finalist op New York TV & Film Festival

EINDHOVEN - De film ‘Het leven van Geert Groote’ van Veldkamp Produkties in Eindhoven is doorgedrongen tot de finale van het New York TV & Film Festival.
De film is genomineerd in de categorie Arts & Humanities en maakt kans op een gouden, zilveren of bronzen trofee. Volgens de organisatie staan deze medailles symbool voor innovatie en de uitmuntendheid van de filmmakers.

Moderne devotie
De winnaars worden bekendgemaakt op 19 april tijdens het award gala in Las Vegas. Voor het TV & Film Festival zijn producties ingezonden uit vijftig landen. Vorig jaar ging de winst in de categorie Arts & Humanities naar het CNN-programma 'The Oscar goes To...'

Geert Groote (1340-1384) kwam uit Deventer en wordt gezien als de grondlegger van de moderne devotie. Hij had voor die tijd moderne opvattingen over religie, kerk en maatschappij.

Zes Nederlandse producties
In totaal zijn zes Nederlandse producties genomineerd voor een prijs. Het gaat naast 'Het Leven van Geert Groote' om 'Unsung Heroes of Science' in de categorie Corporate Social Responsibility, Internal Use en Public Relations, 'Paradox of choice' (in de categorieën Event Venue, Short films en Production Design/Art Direction), 'Smartphone Campaign' (Internal Use), 'The Story of Uniquity' (Sales) en 'De tiende van Tijl' (Variety).