Johan Cruijff en Willem van Hanegem adviseren PSV over aanpak Atletico Madrid

22 februari 2016 om 09:26
nl
Voetbal-iconen Johan Cruijff en Willem van Hanegem wijden maandagochtend een groot deel van hun column aan PSV en de komende Champions League-wedstrijd tegen Atletico Madrid. Beide oud-voetballers zijn onder de indruk van de Spaanse topclub, maar zien ook kansen voor de Eindhovenaren.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Johan Cruijff in de Telegraaf: “PSV moet een zet vooruit denken om te voorkomen dat het een man-tegen-mangevecht wordt. Want dat is typisch Atletico. Niet de beste ploeg in de Champions League, maar wel één van de moeilijkste.”
Elk nadeel heeft z'n voordeelWillem van Hanegem laat in AD/Sportwereld weten dat het gemis van de geschorste Luuk de Jong voor PSV gek genoeg ook een voordeel kan zijn.
“De kopkracht van De Jong was waarschijnlijk nauwelijks te gebruiken geweest tegen het centrale duo van Atletico Madrid. Volgens mij is beweeglijkheid in de voorhoede van PSV een noodzaak. Waarom die Pereiro niet in de punt van de aanval? Hij kan in de bal komen, heeft ook diepte. Is een handige jongen.”
Waarom bang zijn?Van Hanegem gelooft niet dat PSV in staat zal zijn om tegen Atletico Madrid te stunten. “Maar waarom zouden ze bang zijn? In Eindhoven gaat het publiek er vol achter staan. Dat is mooi om te zien.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.