PSV-Atlético waar mediaspektakel: 'Prachtig affiche, iedereen is ermee bezig'

23 februari 2016 om 15:51 • Aangepast 21 november 2020 om 12:30
nl
Onder het toeziend oog van een twintigtal cameraploegen en tientallen journalisten heeft PSV dinsdag een persconferentie gegeven in de aanloop naar de Champions League-kraker tegen Atlético Madrid. "De drukte geeft ’t podium aan waarop we spelen. De aandacht is groot."
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

“Het is natuurlijk een prachtig affiche. Dit maak je niet elke week mee”, beaamde Davy Pröpper. “We gaan vol voor deze wedstrijd en weten dat het moeilijk wordt, maar we hebben ook niet het idee dat we geen kans hebben. We gaan er alles aan doen om weer een ronde verder te komen.”[Tweet:body:https://twitter.com/paulpostman/status/702122645198913536]
MediaspektakelPSV-Atletico Madrid is woensdagavond live op 97 tv-zenders in 70 landen live te zien. Het mediaspektakel is duidelijk waarneembaar in Eindhoven. Cocu: “De drukte geeft ’t podium aan waarop we spelen. De aandacht is groot en iedereen is ermee bezig. Mooi om mee te maken.”[Tweet:body:https://twitter.com/paulpostman/status/702119309770932226] “In potentie is de wedstrijd in honderden miljoenen huiskamers te zien. Ik heb bijvoorbeeld een aantal Afrikaanse landen gezien in het lijstje, maar ook landen als Azerbeidzjan en Vietnam. Volgens mij is het niet zo dat PSV daar elke week te zien is”, glundert Thijs Slegers.
De perschef van PSV is er deze dagen maar druk mee, maar geniet zichtbaar van de hectiek. “Het is een geweldige happening en ontzettend leuk om het van deze kant van de tafel mee te maken”, aldus de oud-journalist van Voetbal International.
“We krijgen vooral heel veel verzoeken uit het buitenland om iets te doen met PSV of de spelers. Ik heb intern met wat mensen gesproken en die vertelden me dat de mediadruk net zo groot is als elf jaar geleden bij de halve finale tegen AC Milan.”
Guardado beschikbaarTrainer Phillip Cocu bevestigde dat PSV’s steunpilaar Andres Guardado fit en beschikbaar is. “En dat is heel belangrijk. Niet alleen vanwege zijn kwaliteit, maar ook vanwege zijn persoonlijkheid. Ik ben blij dat hij weer is aangesloten."
Of de Mexicaan in de basis staat, wilde Cocu niet zeggen. “Hoe we gaan starten en met wie zeg ik nooit. Nu al helemaal niet. We wegen de risico's met spelers die terugkomen van een blessure altijd af met de medische staf. Je probeert zo goed mogelijk te testen maar 100 procent zekerheid heb je natuurlijk nooit. Het is natuurlijk een belangrijke wedstrijd maar er volgen nog heel veel belangrijke wedstrijden. Een te groot risico willen we niet nemen.”[Tweet:https://twitter.com/paulpostman/status/702133343597543424]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.