Ex-directeur Stadsbedrijf Den Bosch geen verdachte maar slachtoffer

24 februari 2016 om 14:59
nl
Een voormalig directeur Stadsbedrijven van de gemeente Den Bosch heeft totaal geen rol gespeeld bij kwalijke praktijken van een collega. Beschuldigingen aan zijn adres heeft advocaat Pieter van der Kruijs nooit gedaan. Dit in tegenstelling tot wat Omroep Brabant eerder deze week meldde.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Ook de gemeente Den Bosch distantieerde zich van de berichtgeving. De ex-directeur is juist opgelicht, aldus Van der Kruijs.
Ontoelaatbare praktijkenDit zou zijn gedaan door een voormalig ambtenaar van de gemeente Den Bosch. Hij wordt beschuldigd van het aannemen van giften, oplichting en het vervalsen van geschriften. Deze 63-jarige man uit Rosmalen is enkele jaren geleden door de gemeente ontslagen wegens ontoelaatbare praktijken.
Strafontslag na onderzoekenEen woordvoerder van de gemeente Den Bosch meldt dat aan het strafontslag een intern onderzoek en twee externe onderzoeken vooraf zijn gegaan. Toen bleek dat alleen de ene ambtenaar hierbij betrokken was, heeft de gemeente hem ontslagen en aangifte gedaan. “Het strafrechtelijk onderzoek is, voor zover ons bekend, alleen gericht op de omgekochte medewerker en een van omkoping verdacht bedrijf”, zo zegt de gemeente.

In deze zaak, die maandag begon met een pro-formazitting, moet ook een 71-jarige man uit Den Bosch zich verantwoorden. Hij wordt verdacht van het oplichten van een ambtenaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.