Kinderen maken wat los met brief over vluchtelingen: burgemeester gaat in op uitnodiging

LOOSBROEK - De twee kinderen uit Loosbroek (gemeente Bernheze) die vorige week een brief schreven over vluchtelingen, hebben diepe indruk gemaakt op burgemeester Marieke Moorman. Ze geeft aan graag in te gaan op de uitnodiging van de briefschrijvers. “De burgemeester vindt het plezierig dat mensen willen meedenken”, laat een woordvoerder van de gemeente Bernheze weten aan Omroep Brabant.
De kinderen klommen in de pen na het nieuws dat er definitief geen asielzoekerscentrum in Heesch komt. “We hoorden dat er geen vluchtelingen in Heesch mogen wonen. Dat vinden wij zielig voor de vluchtelingen", zo begonnen ze hun betoog.

ZIE OOK: Kinderen schrijven briefje aan burgemeester Bernheze: 'Zielig voor de vluchtelingen'

'Moorman luistert graag'
In de brief stellen de kinderen een alternatief voor nu het plan voor een azc van de baan is. "Naast ons huis hebben we een heel groot veld en dat veld is van ons. Van ons mag daar wel een azc gebouwd worden." De briefschrijvers nodigen de burgemeester uit om eens een kijkje te komen nemen bij het veld.

Op die uitnodiging gaat Moorman graag in. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet afgesproken. “Ze luistert heel graag naar het verhaal van de kinderen en van andere mensen die met oplossingen komen. Dat vindt ze heel erg fijn”, licht een woordvoerder toe.