Illegale puppyhandel aangepakt met verplichte registratie huisdieren

25 februari 2016 om 14:56
nl
Een Europees systeem waarin honden, katten en andere huisdieren in Europa verplicht geregistreerd moeten worden, lijkt op komst. Het Europees Parlement steunde donderdag een voorstel van de Partij voor de Dieren om bestaande databanken uit verschillende EU-landen beter op elkaar te laten aansluiten. Dit moet de aanpak van illegale handel in puppy's en andere huisdieren vergemakkelijken.
Profielfoto van Vermonden Ronnie
Geschreven door
Vermonden Ronnie

"Informatie over bijvoorbeeld de herkomst, leeftijd en inentingen die een huisdier heeft gehad moet altijd voorhanden zijn. Ook bij huisdieren die afkomstig zijn uit een ander land. Dat maakt het moeilijker voor criminelen om documenten te vervalsen en kan helpen in de bestrijding van illegale huisdierenhandel," zo legt Europarlementariër Anja Hazekamp van de Partij voor de Dieren uit.
De Europese Commissie heeft aangegeven positief te staan tegenover een Europees registratiesysteem. Zij heeft de bevoegdheid om het plan daadwerkelijk in te voeren.
Onderzoek Omroep BrabantOmroep Brabant stelde de illegale puppyhandel meermaals aan de kaak. Brabant is de spil in de verkoop van foute puppy's die uit Oost-Europa komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.