Video

Tuinders, bakker en slager beginnen eigen versmarkt: 'Zelfs formaat komkommer kan worden aangepast'

2 maart 2016 om 17:16
nl
Een nieuwe lente een nieuw geluid moeten de initiatiefnemers van 'Streek en Beleving' hebben gedacht in Roosendaal. In winkelcomplex De Biggelaar opent een nieuwe versmarkt waar alleen maar producten uit de directe omgeving verkocht worden.
Profielfoto van Peeters Erik
Geschreven door
Peeters Erik

Voor de winkel werken 25 producenten onder wie tuinders, een slager en een bakker samen in een coöperatie.
Uniek conceptHet concept is volgens Carola Hereijgers van de winkel uniek: "We verwachten er veel van. De producten komen rechtstreeks van het het land of de producenten. Verser kan niet".
Het aanbod loopt uiteen van runderlappen tot verse aardbeien en van boerenkaas tot worstenbrood.
Formaat komkommerKomkommerteler Peter Nouws uit Wouwse Plantage is een van de 'eigenaren' van de winkel'. "Als producent heb je normaal nooit rechtstreeks contact met de klant. Dit is een mooie manier om te horen wat mensen er van vinden. Als er vraag is naar grotere, dikkere of juist kleinere komkommers dan kan dat worden aangepast. Geen probleem", aldus Nouws.
Overigens zijn volgens de winkelboeren de producten in de versmarkt niet altijd goedkoper dan in de supermarkt. "Soms wel en soms niet. We hebben ook te maken met kosten voor de winkel en het personeel. Maar we streven ernaar dat iedereen een eerlijke prijs krijgt. Zowel consument als de boeren", zegt Hereijgers.  
Vrijdag openDe verswinkel in Roosendaal wordt vrijdag officieel geopend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.